Webcam Stalks Woman, Taunts “Hello”


Credit: Pixabay

Most hardware these days is anything but secure. We’ve covered, time and again, just how vulnerable a lot of the devices we use all the time really are, and things have only gotten worse with the Internet-of-things

Recently, Dutch woman Rilana Hamer purchases a webcam so that she could watch her new puppy when she was away from the house. She purchased the camera from a discount electronics store, Action, and was disturbed to find out that a month or so later, it got… creepy.

“The camera went back and forth,” Hamer wrote in a Facebook post. “All of a sudden, I hear a rumble… I’m going crazy?! No.. I walked there, the camera turned my way, and I heard, ‘bonjour madame.’ I moved to the left and right, and the camera came with me.”

DELEN ALSJEBLIEFT!!!!Even dacht ik dat ik gek werd. Ik kom thuis en doe mijn dagelijkse dingen. Boodschappen gedaan en deze even opruimen, zingend door je huis heen.. tot je ineens iets hoort rommelen in de woonkamer. Ik liep de woonkamer in en ik zag mijn camera bewegen. De camera die ik een maand of 2 geleden gekocht heb bij de Action en ik in mijn huis had staan. Je sluit hem aan via je WiFi en doet de stekker in je stopcontact. Met een wachtwoord erop en een veilige installatie, kon ik mijn huisje van binnen in de gaten houden (hoopte ik). Je kan hem bedienen via je telefoon en kunt meeluisteren wat er gebeurd in je huis. Dit was perfect, omdat ik net een pup had die alles op de kop zette. Het meest ideale was daarbij dat je ook kunt praten via de webcam en zo ideaal communiceerde.. maar nu, terug naar mijn verhaal.. De camera ging heen en weer.. mijn telefoon lag op bed en ik had geen idee wat hij deed. Was hij aan het updaten? Prima.. ik draaide me om en ging weer door met uitpakken van mijn boodschappen. Ineens hoor ik gerommel.. word ik nu gek?! Nee.. ik liep erheen, de camera draaide mijn kant op en ik hoorde: “Bounjour madame”. Ik reageerde geshockt: “hallo, is daar iemand?”… ik bewoog naar links en rechts en de camera draaide met mij mee. “Bonjour madame, tout bien avec vous?”Ik rende naar de camera, trok de stekker er uit en gooide hem in een doos.. ik was vol angst en dacht even dat ik gek werd. Ik word bekeken, maar voor hoelang al? Wat heeft die persoon gezien van mij? Mijn huis, mijn persoonlijke bezittingen.. tijdens het eten heb ik dit vol verbazing vertelt tegen een vriendin van mij, die zich afvroeg hoe dit mogelijk was.. we besloten de camera nog 1 keer neer te zetten met de lens naar de muur. Zou er gereageerd worden? Binnen 1 minuut was het raak…- Hello- Do you speak French?Ik: sorry?!- Do you speak French? Ik: no, Englisch!………Ik: What did you do?…- it’d good?Ik: no! Get the fuck out of my house, now!Shut the fuck of!- (geen idee?)Ik; shut the fuck of my house, go away!- hola senorita!Ik; ja, fuck you!- ohhhhhhh suck my dick!We haalden de stekker er uit en deden de camera weer in de doos.. Huilend, van slag..Mijn privacy, mijn huis, mijn persoonlijke spullen en ikzelf… ik ben bang.. doodsbang. Alsjeblieft Action, haal deze camera uit het assortiment.. alsjeblieft..

Posted by Rilana Hamer on Saturday, September 30, 2017

From there, things got weird. The camera began asking Hamer, in different languages, what she spoke, and taunted her by saying things like, “Hola señorita!” in a disturbing, sinister register. Hamer was, understandably, a little freaked out, and told whoever was controlling the device to get out of her house. After some exchanges, the camera told her to “suck my dick.”

These attacks aren’t just common, they’re leading us into a new a very dark era of cybersecurity. In part, because there’s basically no set standard for security for IoT devices and most people simply use default security settings. It’s not her fault — if a customer buys a product, they should have a reasonable expectation of security — but the poor regulation and relative unresponsiveness of governments in light of these new threats has given way to a dangerous new paradigm.

“My privacy, my house, my personal stuff and myself… I’m scared.. Terrified,” Hamer said. “I’m being watched, but for how long? What did that person see from me?”

Let us know what you like about Geek by taking our survey.Source link Share by Nembar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*